Szeptember 26.-án került megrendezésre az első 'Bass Day Budapest' elnevezésű , elsősorban basszusgitárosoknak szóló rendezvény, a PMS Audio (Csendes Peti <EBS>) és az MLP Guitars (Molnár Laci’papa’) jóvoltából. A szakmai jellegű rendezvénynek a Budapest Jazz Club adott helyszínt. Az esemény mindenképpen egyedülállónak számított, hiszen egy hiánypótló szerepet töltött be azáltal, hogy szakmai oldalról kimagaslónak számító, neves basszistáktól hallhattak hangszeres bemutatókat, fontos információkat, továbbá válaszokat a feltett kérdéseikre a résztvevők. A látogatók számára a minőségi hangszerekkel és hangszeralapokkal történő ismerkedés is adott volt. Olyan professzionális termékek kipróbálásának a lehetőségével élhettek, mint az EBS cég erősítői és hangszer alapjai, vagy a magyar manufaktúrában kézzel készített MLP gitárok tesztelésének lehetősége. Színpadi bemutatók és jam session-ök is a program részét képezték, olyan kiemelkedő tehetségű fellépőkkel, mint Barabás Tomi, Borlai Gergő, Lukács Peta, Temesi Berci, Vígh Arnold, Bebe (BackIIBlack), Eged Marci szaktársunk :) a Sárik Trio, Bajkai Péter, Frey Gyuri stb. A még hivatalosan meg nem erősített hírek szerint, a nagy sikerre való tekintettel, valószínűleg folytatódni fog a Budapest Bass Day rendezvény a jövőben is és reméljük, hogy egy új tradíció születetik meg ily módon, miszerint a basszusgitárosok is megtalálhatják végre maguknak a "szakma ünnepnapját!”

Deák Tamás -machine-

Kcicu jóvóltából néhány fotó a rendezvényről:

Szerző: -machine-  2010.10.16. 23:48 2 komment

Címkék: budapest arnold molnár péter day tamás lászló csendes berci 2010 bass basszusgitár barabás temesi mlp ebs vígh

A bejegyzés trackback címe:

https://bassguitar.blog.hu/api/trackback/id/tr902376966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HiZ · http://www.gitar.blog.hu 2010.10.20. 20:41:23

Kiváló kezdeményezés, lebonyolítás. A hazai basszusgitározás krémje. De én egy Csendes Péter magánhakninak cseppet túlzónak találom az elnevezést. Mérettessék meg a felszerelés az összes többi valamirevaló hangszerrel és erősítővel.

Sz. Balázs 2011.02.02. 07:21:08

Így van, HiZ, abszolút egyetértek.

Amikor még nem néztem utána, miről is szól ez a rendezvény, balga módon megkérdeztem a szervezőt, nem vihetnék-e a könyvemből (ami ugye mégiscsak Magyarország eddigi egyetlen átfogó basszusgitár-oktatóanyaga) néhány példányt, hátha érdekel valakit. Miután elutasítottak, de azért közben megkértek, hogy linkeljem a rendezvény reklámját az általam vezetett Lap.hu fórumra, úgy döntöttem, hogy MLP-Day néven linkelem.
süti beállítások módosítása