Szebi. Bizonyára sokatok számára régóta ismerős ez a név. A becenév egy fiatal és tehetséges zenészt, Jankai Sebastiant takarja, akit szélesebb szakmai körökben is ismernek és elismernek, mint tehetséges basszusgitárost. Itt az alkalom, hogy Szebit egy kicsit közelebbről is megismerhessétek, ugyanis (az én unszolásomra) készített egy egészen rövid bemutatkozó írást számotokra. Fogadjátok szeretettel!   Deák Tamás -machine-

Sziasztok!

A zene szeretete már egészen korán, néhány napos napos koromban jeletkezett, Édesanyám már a kórházban nyomatta mellettem a jobbnál-jobb rock dalokat . Amint „mozgatható” állapotba kerültem, egy babakocsiba kötve vittek el Faterom Jankai Béla(a szerk.) koncertjeire csápolni :) Valamikor tíz éves korom környékén kezdtem el gitározni, majd egy Frankfurt-i Musik Messe kiállítás meglátogatása után kaptam kedvet a basszusgitárokhoz és ekkor kezdtem el basszusozni. Azóta szinte csak a basszusgitározással foglalkozom! Megyaszay István és Temesi Berci tanított, de ennek ellenére mégis inkább autodidaktának nevezném  magam. Az elmúlt pár évben szerencsém volt együtt zenélni olyan ismert zenészekkel , mint Varga Miklós, Vikidál Gyula, Benkő László, de játszottam együtt a Bulldózer és a Boxer zenekarokkal, Nyemcsók Jánossal (Piramis) és megemlíteném még Horváth Balázst is. A zenélés életem legnagyobb szerelme, semmiért, és senkiért nem hagynám abba!

Hangszerek:

Rengeteg hangszerem volt, igazából most meg sem tudnám számolni, hogy mennyi, viszont van két régi, számomra nagyon kedves darab, ami a mai napig a tulajdonomban van, az egyik egy ’91-es Fender Jazz Bass (USA), a másik egy ’76-os Musicman Stingray. Gondolom felesleges közelebbről bemutatnom őket, hiszen mindkét hangszer közismert etalonnak számít. A későbbiekben szeretnék még Molnár Lacipapával készíttetni egy MLP hangszert, illetve rákattantam a Blasius gitárokra is, így nagy esély van rá, hogy abból is beszerzek majd egyet a későbbiekben  :)

Erősítők: EBS erősítőket és ládákat használok jelenleg (Classic széria), de gondolkodom egy kisebb cuccon is, ami valószínűleg egy Prolude lehetne, vagy ha igazán kicsiben kell  gondolkodnom, akkor azt hiszem, egy Markbass „hakni” felszerelés lenne az ideális.

Zenekar:

Jelenleg a BreakThru zenekarban zenélek aktívan, ez a saját zenekarom.  Most készült el a legelső lemezünk, ahol dalszerzőként is közreműködök. Az album hamarosan megjelenik , amit már  nagyon várok és ajánlom a Ti figyelmetekbe is!

-Szebi-

Szerző: -machine-  2010.10.19. 02:01 6 komment

Címkék: béla sebastian szebi varga lászló benkő miklós vikidál boxer bulldózer prolude mlp jankai breakthru ebs markbass

A bejegyzés trackback címe:

https://bassguitar.blog.hu/api/trackback/id/tr672382614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz. Balázs 2011.02.02. 07:23:22

Szomorúan szembesülök vele, hogy az én generációm már nem "új", rólam mégsem írnak sehol, legalábbis Magyarországon. :-)

-machine- 2011.02.02. 17:10:39

vagy "mert a neve koszorú" :D

Sz. Balázs 2011.02.02. 17:54:18

@jSzebi:
Szomorkás dolog, amikor eljár az idő, és az ember a tanítványairól vagy a vele egy generációba tartozók, volt osztálytársak növendékeiről mint "aktív zenészekről" szóló cikkekkel találja magát szemben.

jSzebi 2011.02.02. 17:58:06

@Sz. Balázs:
ebben semmi baj nincs. ;)
süti beállítások módosítása