...egyszerre kaptuk fel a fejünket, amikor a teljes ismeretlenség homályából, hirtelen előbukkant egy új magyar márka, a Cyanide Audio. Azonnal egy kész terméket dugtak az orrunk alá, mi több, belenyomták az arcunkba. A fejlesztések, egy szupertitkos hadművelet keretein belül zajlottak. A kivitelezésre végül, a Kócos-féle bázison, -lásd korábbi: a klónok háborúja- annak is egy hét pecsét alatt őrzött atombunkerének a laboratóriumában került sor. Itt kotyvasztották ki az első, de rendkívül hatásos Cyanide alapú vegyi fegyvert! Tökéletes dizájn, ütős márkanév, alacsony ár! Kell ennél több? Lássuk a részleteket:        Deák Tamás -machine-

A Cyanide Audio ötlete 2010 tavaszán fogalmazódott meg bennem, miszerint méregdrága "stúdióvasak" (analóg kompresszorok, limiterek, mikrofon előfokok stb.) klónozásába kéne fogni, lévén, hogy van egy stúdióm, a Cyanide Sound Studio, -innen a név és logó ötlet - de nem telik ilyesmikre, ahogy nagyon sok, kis költségvetésű egyéb stúdiónak sem, ismervén a stúdiótechnika-iparban elég magas hasbaakasztási faktort, titkon reméltem, hogy jóval olcsóbban ki lehet hozni egy-két berendezést, úgy is, hogy a minőséggel nem kötünk kompromisszumot - sőt!
Ezzel a tervvel kerestem meg Kócost, hogy legyen a tettestársam az elkövetésben, tekintve, hogy jómagam ugyan tudtam, mit kéne gyártani, még a kapcsolási rajzokat is meg tudtam szerezni, de a gyártási oldalhoz nem sok lövésem volt. Kócos is látott benne fantáziát, elkezdtünk közösen kalkulálni, külföldi alkatrészgyártókkal levelezni, és persze az általam már korábban is valamennyire ismert célpiacot feltérképezni. Ez most nagyon tudományosan hangzott, valójában telefonáltam pár órát, meg írtam néhány e-mail-t, míg Kócos megteremtette a gyártás feltételeit. Fontos, hogy NEM sorozatgyártású berendezésekről van szó, minden darab egyesével kerül összeszerelésre, nem dolgozunk raktárra, csak megrendelésre. Az első berendezés, az  SL4K -ami egy sztereó buszkompresszor- nr 0000-s darabja most készült el. Ez egy SSL G-comp klón(cca. 2.700 euro eredetiben), viszont mi a klónt, a jelenlegi valutaárfolyamok mellett 120.000,- Ft körüli összegért tudjuk kínálni. Mindezt nem a reklám miatt írtam, csak, hogy érzékelhető legyen az árkülönbség, gyakorlatilag ugyanolyan műszaki tartalom mellett. Mindenkinek ismerős lesz a hangja, mert a '80-as években a zenék 90%-át SSL 4000 series pulton masterelték, amiből a G-comp is származik. Közben már épül az SL4K következő példánya mellett, egy Universal Audio 1176 klón, ami egy FETes-trafós, mono track kompresszor, szintén legenda és "ipari" sztenderd. Tervben van még egy passzív, csöves program(master)EQ, a Pultec PEQ-1, továbbá egy Tubetech csöves mikrofonelőfok, Neve, API mikrofon előfokok, és ami az unikum lesz, egy csöves Neumann mikrofon, az U67 modernizált változata. Itt tartunk most, ezek a távlati terveink és a honlapunk is hamarosan elkészül.

Köszönjük a bemutatkozási lehetőséget, üdvözlettel:

-hclaca-   http://www.myspace.com/cyanidesound

 

Szerző: -machine-  2010.12.15. 11:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bassguitar.blog.hu/api/trackback/id/tr292517261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása